Категорија Uncategorized

Единасетто издание на Џифони Македонија: 5-10 октомври 2023

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ го најавува своето единасетто издание и објавува повик за пријавување на учесници и волонтери. Единаесеттото издание на Филмскиот Фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе се одржи од 5-ти до 10-ти октомври 2023г. на неколку локации…

Македонската делегација на 53. издание на Џифони Италија

Од 20 до 29 јули во Џифони Вале Пјана во Италија се одржува 53-то издание на Филмскиот фестивал Џифони, најголемиот филмски фестивал за деца во светот. Меѓу 6500 учесници од триесетина земји, Македонија повторно е застапена со најбројна делегација: десет…

Нов проект: EPYC – Enhancing Peace through Youth Creativity

Со гордост ве информираме дека единаесеттото издание на Џифони Македонија ќе биде збогатено со сосема нов сегмент, наречен ЕПИК! Проектот за промоција на мирот преку креативност кај младите (EPYC – Enhancing Peace through Youth Creativity) е поддржан од италијанското Министерство…