Home

Единасетто издание на Џифони Македонија: 5-10 октомври 2023

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ го најавува своето единасетто издание и објавува повик за пријавување на учесници и волонтери. Единаесеттото издание на Филмскиот Фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе се одржи од 5-ти до 10-ти октомври 2023г. на неколку локации…

Read MoreЕдинасетто издание на Џифони Македонија: 5-10 октомври 2023

Македонската делегација на 53. издание на Џифони Италија

Од 20 до 29 јули во Џифони Вале Пјана во Италија се одржува 53-то издание на Филмскиот фестивал Џифони, најголемиот филмски фестивал за деца во светот. Меѓу 6500 учесници од триесетина земји, Македонија повторно е застапена со најбројна делегација: десет…

Read MoreМакедонската делегација на 53. издание на Џифони Италија

Нов блог за млади писатели и креатори на содржини: THE EPYC BLOG

Во рамките на проектот EPYC – Enhancing peace through Youth Creativity, на новата веб-страница epyc.giffoni.mk објавен е новиот блог посветен на младите: The EPYC Blog – Your Space е место каде што сите млади учесници и пријатели на Џифони Македонија…

Read MoreНов блог за млади писатели и креатори на содржини: THE EPYC BLOG

Италија, доаѓаме!

Италија, доаѓаме! 53-тото издание на Филмскиот фестивал Џифони ќе се одржи од 20 до 29 јули. Како и секоја година, 10 џифонци од Македонија ќе бидат дел од меѓународното жири во трите возрасни групи: 13+, 16+ и 18+. На свеченото…

Read MoreИталија, доаѓаме!

Отворен е новиот повик за кратки филмови: EPYC Short Film Award

Отворен е новиот конкурс за краток филм (игран, документарен, анимиран). Првото издание на EPYC Short Film Awards ќе се одржи во Октомври 2023, како дел од единаесеттото издание на филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија. Конкурсот за краток филм The…

Read MoreОтворен е новиот повик за кратки филмови: EPYC Short Film Award