Marti Ali

Marti Ali

Нов блог за млади писатели и креатори на содржини: THE EPYC BLOG

Во рамките на проектот EPYC – Enhancing peace through Youth Creativity, на новата веб-страница epyc.giffoni.mk објавен е новиот блог посветен на младите: The EPYC Blog – Your Space е место каде што сите млади учесници и пријатели на Џифони Македонија…

Италија, доаѓаме!

Италија, доаѓаме! 53-тото издание на Филмскиот фестивал Џифони ќе се одржи од 20 до 29 јули. Како и секоја година, 10 џифонци од Македонија ќе бидат дел од меѓународното жири во трите возрасни групи: 13+, 16+ и 18+. На свеченото…

Отворен е новиот повик за кратки филмови: EPYC Short Film Award

Отворен е новиот конкурс за краток филм (игран, документарен, анимиран). Првото издание на EPYC Short Film Awards ќе се одржи во Октомври 2023, како дел од единаесеттото издание на филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија. Конкурсот за краток филм The…

Нов проект: EPYC – Enhancing Peace through Youth Creativity

Со гордост ве информираме дека единаесеттото издание на Џифони Македонија ќе биде збогатено со сосема нов сегмент, наречен ЕПИК! Проектот за промоција на мирот преку креативност кај младите (EPYC – Enhancing Peace through Youth Creativity) е поддржан од италијанското Министерство…