Dea Krstevska

Dea Krstevska

Единасетто издание на Џифони Македонија: 5-10 октомври 2023

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ го најавува своето единасетто издание и објавува повик за пријавување на учесници и волонтери. Единаесеттото издание на Филмскиот Фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе се одржи од 5-ти до 10-ти октомври 2023г. на неколку локации…

Македонската делегација на 53. издание на Џифони Италија

Од 20 до 29 јули во Џифони Вале Пјана во Италија се одржува 53-то издание на Филмскиот фестивал Џифони, најголемиот филмски фестивал за деца во светот. Меѓу 6500 учесници од триесетина земји, Македонија повторно е застапена со најбројна делегација: десет…