Италија, доаѓаме!

Италија, доаѓаме!

53-тото издание на Филмскиот фестивал Џифони ќе се одржи од 20 до 29 јули. Како и секоја година, 10 џифонци од Македонија ќе бидат дел од меѓународното жири во трите возрасни групи: 13+, 16+ и 18+.
На свеченото затворање на десеттото издание на Џифони Македонија беа објавени имињата на првите два члена на македонската група: Летициа Кондратенко (16+) и Теодор Митиќ (13+).

Кој ќе им се придружи на Летициа и Тео на ова незаборавно патување исполнето со филмови, пријателства и радост?

Stay tuned!

Share your love