Победник на конкурсот за постер за Crossroads 2014/ Winner of the competition for a poster for Crossroads 2014

Home / Giffoni MK 2014 / Победник на конкурсот за постер за Crossroads 2014/ Winner of the competition for a poster for Crossroads 2014

Драги наши Џифонци,

По долгиот и тежок процес на селекција и евалуација на пристигнатите идејни решенија на конкурсот за идејно решение за постер на овогодинешното издание на фестивалот “Џифони Македонија” со тема “Crossroads”, ни претставува големо задоволство да го објавиме победникот:)
Автор на победничкото идејно решение е “РЕПУБЛИКА – адвертајзинг и маркетинг агенција”.
Воедно би сакале да им се заблагодариме на сите учесници на конкурсот за прекрасните понудени идејни решенија, благодарение на кои имавме толку тешка задача.
Уште еднаш му благодариме и честитаме на победникот и сите заедно се гледаме на следната “Крстосница” 
……………..
Our dear Giffonears,

After а long and difficult process of selection and evaluation of the arrived concept designs to the design contest for the poster of this year’s festival “Giffoni Macedonia” with a theme “Crossroads”, it gives us great pleasure to announce the winner 
The author of the winning concept design is “REPUBLIKA – advertising & marketing agency”.
Also, we would like to thank all the participants in the contest for the beautiful designs offered, thanks to which we had such a difficult task.
Once more we thank and congratulate the winner and see you all at the next “Crossroad” 

crossroads poster

Leave a Reply