Избрани се македонските претставници за Џифони Експириенс 2017

Home / Other / Избрани се македонските претставници за Џифони Експириенс 2017

 

Избрани се македонските претставници за меѓународното жири за фестивалот за млади Џифони Експириенс 2017 во Италија кој ќе се одржи од 14-22 јули

За време на четвртото издание на фестивалот Џифони Македонија 2016 беа избрани четири млади, а на конкурсот објавен оваа година беа избрани уште четири члена на меѓународното младинско жири.
Македонските претставници во меѓународното жири за Џифони Експириенс 2017 се:
Агон Џафери
Јована Куцуловска
Борјан Гаговски
Анастасија Јуруковска
Илина Митревска
Тадеа Павловска
Марија Полјакова
Петар Јанкоски

Симон Палитов кој минатата година учествуваше на Џифони Експириенс 2016, како еден од најистакнатите членови на меѓународното жири составено од млади од преку 50 земји од светот е поканет повторно да учествува како специјален член на жирито.

Како македонски претставници во жирито на Џифини Грузија 2017 се избрани
Марко Колеќески
Маргарита Ташулова
Тијана Тројнко