КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА 4 МАКЕДОНСКИ УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ GIFFONI EXPERIENCE 2017 ОД 14-22 ЈУЛИ

Home / Giffoni Italy / КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА 4 МАКЕДОНСКИ УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ GIFFONI EXPERIENCE 2017 ОД 14-22 ЈУЛИ

Џифонци од цела Македонија

Пријавете се до 20 април на конкурсот за избор на 4 македонски учесници  на фестивалот Giffoni Experience 2017 во Италија од 14-22 јули.

Изборот на четири македоски претставници ќе се одржи на 22 Април, 2017 во 9.30 часот во Кинотеката на Македонија, Никола Русински бр. 1 Скопје (Спроти гимназија Никола Карев) каде ќе биде прикажан еден краток филм и ќе има дискусија за темата на филмот. Четири кандидати кои најмногу ќе се истакнат со своите елоквентни дискусии ќе патуваат во Италија од 13-23 јули како македонски претставници на најголемиот фестивал за млади Giffoni Experience, а ќе бидат избрани и учесници за други меѓународни фестивали за млади и ќе се доделат и други Giffoni награди.

Пријава за учество: goo.gl/nFJe7x