• 1st edition Giffoni Macedonia Youth Film Festival “Steps”
 • Videos
 • Festival program 2013/2014
 • Photo Gallery
 • My Own Giffoni Experience
 • Giffoni Friends
 • Giffoni Team
 • Social platforms
 • Festival 2016
 • Giffoni on tour
 • Other Projects
 • Slide#1
  Slide # 2
  Slide #3
  Slide #4
  Slide #5
  Slide #6
  Slide #7
  Slide # 08
  Slide # 09
  Slide # 10
  Slide # 11
  Slide # 12
  Slide # 13
  Slide # 14
  Slide # 15
  Slide # 16
  Slide # 17
  Slide # 18
  Slide # 19
  Slide # 20
  Slide # 21
  Slide # 23
  Slide # 25
  Slide # 26
  Slide # 27
   

  КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА 4 МАКЕДОНСКИ УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ GIFFONI EXPERIENCE 2017 ОД 14-22 ЈУЛИ

  Џифонци од цела Македонија

  Пријавете се до 20 април на конкурсот за избор на 4 македонски учесници  на фестивалот Giffoni Experience 2017 во Италија од 14-22 јули.

  Изборот на четири македоски претставници ќе се одржи на 22 Април, 2017 во 9.30 часот во Кинотеката на Македонија, Никола Русински бр. 1 Скопје (Спроти гимназија Никола Карев) каде ќе биде прикажан еден краток филм и ќе има дискусија за темата на филмот. Четири кандидати кои најмногу ќе се истакнат со своите елоквентни дискусии ќе патуваат во Италија од 13-23 јули како македонски претставници на најголемиот фестивал за млади Giffoni Experience, а ќе бидат избрани и учесници за други меѓународни фестивали за млади и ќе се доделат и други Giffoni награди.

  Пријава за учество: goo.gl/nFJe7x