• 1st edition Giffoni Macedonia Youth Film Festival “Steps”
 • Videos
 • Festival program 2013/2014
 • Photo Gallery
 • My Own Giffoni Experience
 • Giffoni Friends
 • Giffoni Team
 • Social platforms
 • Festival 2016
 • Giffoni on tour
 • Other Projects
 • Slide#1
  Slide # 2
  Slide #3
  Slide #4
  Slide #5
  Slide #6
  Slide #7
  Slide # 08
  Slide # 09
  Slide # 10
  Slide # 11
  Slide # 12
  Slide # 13
  Slide # 14
  Slide # 15
  Slide # 16
  Slide # 17
  Slide # 18
  Slide # 19
  Slide # 20
  Slide # 21
  Slide # 23
  Slide # 25
  Slide # 26
  Slide # 27
   

  ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МЛАДИНСКИ КРАТКИ ФИЛМОВИ

  Филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија објавува повик за апликации на авторски младински кратки филмови за селекција на претстојното издание на фестивалот 7-11 Октомври 2015. Сите средношколци и младинци може да аплицираат со авторски филмски дела. Селектираните филмови ќе бидат презентирани во засебна селекција за време на фестивалот.

  РЕГИСТРАЦИЈА:

  Испратете ги вашите основни податоци: наслов на филмот и име и презиме на членовите на филмската екипа на е-маил адресата contact@giffoni.mk. Крајниот рок за аплицирање е 10 Септември 2015 година.

  КРИТЕРИУМ НА СЕЛЕКЦИЈА:

  Првиот критериум во процесот на селекција на филмовите е оригиналноста на делото. Исто така, уметничките и моралните вредности на делото ќе се земат во предвид. Селекцијата ќе ја извршува организацискиот тим на фестивалот. Сите одлуки се финални.

  ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ:

  Форматот на филмовите треба да биде мр4. Прикачените линкови на Dropbox испратете ги на contact@giffoni.mk заедно со основните податоци. Доколку филмот се испраќа во тврда копија на DVD или USB, треба да се достави лично на следната адреса: Mиладин Поповиќ 4а/4

  Ги очекуваме вашите пријави!

  povik za film - slika

  Leave a reply