Избрани се македонските претставници за Џифони Експириенс 2017

Избрани се македонските претставници за Џифони Експириенс 2017

Other
  Избрани се македонските претставници за меѓународното жири за фестивалот за млади Џифони Експириенс 2017 во Италија кој ќе се одржи од 14-22 јули За време на четвртото издание на фестивалот Џифони Македонија 2016 беа избрани четири млади, а на конкурсот објавен оваа година беа избрани уште четири члена на меѓународното младинско жири. Македонските претставници во меѓународното жири за Џифони Експириенс 2017 се: Агон Џафери Јована Куцуловска Борјан Гаговски Анастасија Јуруковска Илина Митревска Тадеа Павловска Марија Полјакова Петар Јанкоски Симон Палитов кој минатата година учествуваше на Џифони Експириенс 2016, како еден од најистакнатите членови на меѓународното жири составено од млади од преку 50 земји од светот е поканет повторно да учествува како специјален член на жирито. Како македонски претставници во жирито на Џифини Грузија 2017 се избрани Марко Колеќески Маргарита Ташулова…
Read More

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА 4 МАКЕДОНСКИ УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ GIFFONI EXPERIENCE 2017 ОД 14-22 ЈУЛИ

Giffoni Italy
Џифонци од цела Македонија Пријавете се до 20 април на конкурсот за избор на 4 македонски учесници  на фестивалот Giffoni Experience 2017 во Италија од 14-22 јули. Изборот на четири македоски претставници ќе се одржи на 22 Април, 2017 во 9.30 часот во Кинотеката на Македонија, Никола Русински бр. 1 Скопје (Спроти гимназија Никола Карев) каде ќе биде прикажан еден краток филм и ќе има дискусија за темата на филмот. Четири кандидати кои најмногу ќе се истакнат со своите елоквентни дискусии ќе патуваат во Италија од 13-23 јули како македонски претставници на најголемиот фестивал за млади Giffoni Experience, а ќе бидат избрани и учесници за други меѓународни фестивали за млади и ќе се доделат и други Giffoni награди. Пријава за учество: goo.gl/nFJe7x
Read More