ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ

Other
ВОЛОНТИРАЈ, ЏИФОНИРАЈ!!!    DAYDREAM WITH GIFFONI *Бидете дел од волонтерскиот тим на Џифони! И оваа година Џифони Македонија ја бара вашата креативност, енергичност и посветеност надевајќи се дека и овогодишното трето издание на Џифони “DayDreaming” заедно ќе го направиме единствено и неповторливо. *Пополни ја апликацијата најдоцна до 7ми септември:    http://goo.gl/forms/9gOYZUEKHx BE A VOLOUNTEER, BE A GIFFONIER!!!  DAYDREAM WITH GIFFONI *Giffoni Macedonia is thrilled to invite you to be a part of our creative story in the 3rd edition of this Youth Film Festival team of volonteers. Giffoni is what DayDreams are made of and we expect your dreams to be filled with creativity, responsibility, passion, initiative and energy, so together we can make this year’s Giffoni experience еven more wonderful and unforgettable. *Submit your application until 7th of September:   http://goo.gl/forms/9gOYZUEKHx
Read More

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МЛАДИНСКИ КРАТКИ ФИЛМОВИ

Other
Филмскиот фестивал за млади Џифони Македонија објавува повик за апликации на авторски младински кратки филмови за селекција на претстојното издание на фестивалот 7-11 Октомври 2015. Сите средношколци и младинци може да аплицираат со авторски филмски дела. Селектираните филмови ќе бидат презентирани во засебна селекција за време на фестивалот. РЕГИСТРАЦИЈА: Испратете ги вашите основни податоци: наслов на филмот и име и презиме на членовите на филмската екипа на е-маил адресата contact@giffoni.mk. Крајниот рок за аплицирање е 10 Септември 2015 година. КРИТЕРИУМ НА СЕЛЕКЦИЈА: Првиот критериум во процесот на селекција на филмовите е оригиналноста на делото. Исто така, уметничките и моралните вредности на делото ќе се земат во предвид. Селекцијата ќе ја извршува организацискиот тим на фестивалот. Сите одлуки се финални. ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ: Форматот на филмовите треба да биде мр4. Прикачените линкови на Dropbox испратете…
Read More