• 1st edition Giffoni Macedonia Youth Film Festival “Steps”
 • Videos
 • Festival program 2013/2014
 • Photo Gallery
 • My Own Giffoni Experience
 • Giffoni Friends
 • Giffoni Team
 • Social platforms
 • Festival 2016
 • Giffoni on tour
 • Other Projects
 • Slide#1
  Slide # 2
  Slide #3
  Slide #4
  Slide #5
  Slide #6
  Slide #7
  Slide # 08
  Slide # 09
  Slide # 10
  Slide # 11
  Slide # 12
  Slide # 13
  Slide # 14
  Slide # 15
  Slide # 16
  Slide # 17
  Slide # 18
  Slide # 19
  Slide # 20
  Slide # 21
  Slide # 23
  Slide # 25
  Slide # 26
  Slide # 27
   

  Monthly Archives August 2014

  My Giffoni Experience – Be different 2014

  10584258_328658427299233_1166290588_nAnja Dimova, student in NOVA high school, this year took part of the Macedonian jury at the most famous festival for young people, Giffoni Experience. She was in the category of +13 along with three more participants from Macedonia and hundreds of other participants from all over the world. In this brief interview, Anja is telling about her Giffoni impressions.

   1.    What was your greatest motive to apply for Giffoni?

  My passion for the film, acting and directing are the main reasons that made me apply to Giffoni Experience considering that these are the fields in which I would like to form and upgrade my education in the future. Giffoni helped me in way that gave me the possibility to meet actors and directors who giving their answers enriched my knowledge for this area...

  Read More

  Повик за волонтери

  Џифони Македонија Ве поканува да бидете дел од волонтерскиот тим на второто издание на овој Филмски фестивал за млади. Доволно е да бидете енергични, одговорни, креативни, координирани и позитивни со цел комплетно да го почувствувате Џифони и да се стекнете со едно поинакво и неповторливо искуство.

  За подетални информации и пријавување обратете се на е-маил: julija.zisovska@giffoni.mk

  Пријавувањето трае до 10 септември.

  Ве очекуваме!10599419_10152723972221654_6696934676535693038_n

  Read More

  Пријавување за Филмскиот Фестивал за млади Џифони Македонија 2014

  10617651_10203517893961503_223671261_nЏифони Македонија е дел од рамките на најпознатиот филмски фестивал за млади Џифони Експиериенс Италија. За оваа година ви подготвивме нови филмови, многубројни работилници во кои ќе може креативно да се изразувате, дружења со познати личности од културата, филмот, уметноста и секако ширење на безброј познанства со деца од дури 10 земји од светот. Не размислувајте два пати, местата се ограничени, затоа пополнете ја оваа едноставна апликација и почуствувајте ја оваа единствена магија која владее на Џифони. Џифони не е само фестивал, Џифони е едно поинакво и неповторливо искуство кое ќе ги прошири вашите хоризонти...

  Read More