• 1st edition Giffoni Macedonia Youth Film Festival “Steps”
 • Videos
 • Festival program 2013/2014
 • Photo Gallery
 • My Own Giffoni Experience
 • Giffoni Friends
 • Giffoni Team
 • Social platforms
 • Festival 2016
 • Giffoni on tour
 • Other Projects
 • Slide#1
  Slide # 2
  Slide #3
  Slide #4
  Slide #5
  Slide #6
  Slide #7
  Slide # 08
  Slide # 09
  Slide # 10
  Slide # 11
  Slide # 12
  Slide # 13
  Slide # 14
  Slide # 15
  Slide # 16
  Slide # 17
  Slide # 18
  Slide # 19
  Slide # 20
  Slide # 21
  Slide # 23
  Slide # 25
  Slide # 26
  Slide # 27
   

  Monthly Archives April 2014

  The WINNERS of the CONTEST FOR THE MACEDONIAN JURY ON THE GIFFONI EXPERIENCE 2014 IN ITALY

  Finally, the WINNERS of the CONTEST FOR THE MACEDONIAN JURY ON THE GIFFONI EXPERIENCE 2014 IN ITALY can be revealed:

  GENERATOR 13+:

  1. Bisera Samardzieva
  2. Damjan Jordanov
  3. Anja Dimova
  4. Leon Ristov

  GENERATOR 16+:

  1. Anastasija Novevska
  2. Martina Velichkovska
  3. Isidora Cvetkovska
  4. Lina Lambrinidis

  CONGRATULATIONS guys!!!

  Read More

  Winners of the competition for jury for the Giffoni Albania Film Festival

  Winners on the CONTEST FOR GIFFONI ALBANIA 2014 are:

  1. Marija Cekredji NOVA International Schools
  2. Isidora Cvetkovska SUGS Orce Nikolov
  3. Marija Basheska SUGS Orce Nikolov

  Congratulations girls!!!

  Read More

  Giffoni bands competition

  HIGH-SCHOOL BANDS COMPETITION

  Во рамки на промотивниот ден на Џифони GIFFONI DAY, на 7ми јуни во Градскиот Парк ќе се одржи high-school bands competition, на кој може да учествуваат сите средношколски бендови составени од членови на возраст од 14 до 18 години кои ќе подготват 3-4 музички теми од филмови. Членовите од бендот може да бидат и од повеќе училишта. Формуларот за учество може да го најдете на веб сајтот на Џифони Македонија: www.giffoni.mk како и на фејсбук страната: Giffo...

  Read More